Artikelen van de drie generaties

Artikelen Theo Burgers SR.

article_thumb

Nederlands Postduiven Orgaan 1982 (1e internationaal Pau)

Na de indrukwekkende internationale overwinningen van Nederland is er een nieuw bewijs geleverd van de kwaliteit van de Nederlandse fondduif door het legendarische hok Th. Burgers en Zonen, Weurt. "Na de spanning kan er wel een lachje af, terwijl vader Theo trots de 'Hercules' tegen zich aanhoudt met links Bernard en rechts Theo Jr."

Lees meer
article_thumb

De Vredesduif 1982 (1e internationaal Pau)

Twintig eeuwen geleden had men in de Griekse mythologie al alle bewondering voor Hercules, symbool van kracht en trots. Zaterdag 26 maart stond de internationale duivensport in het teken van "Hercules" in de persoon van de machtige rooie doffer van Theo Burgers en zn. uit Weurt bij Nijmegen, die het presteerden om geheel de internationale fondelite met overmacht te kloppen op de klassieker vanuit Pau,

Lees meer
article_thumb

Fond Magazine 1991 (Artikel Fons van Ophuizen: een terugblik)

Als jongen van 15 bezocht ik al Bernard Burgers in Hees. Toen was ik reeds bezeten van de duivensport en las ik alle duivenbladen. Bernard Burgers was in die tijden een fenomeen. Hij won na de oorlog reeds twee auto's en twee televisietoestellen. In 1959, een der zwaarste seizoenen uit de geschiedenis met hitte en kopwind, werd hij bij de slechtste ligging 2e bondskampioen van de grote N.A.B.v.P..

Lees meer
article_thumb

Fond Magazine 1992 (Pau specialisten)

Wie heeft Bernard Burgers uit Hees bij Nijmegen niet gekend? De ouderen onder ons zeker. Vroeger was hij een van onze favorieten. Burgers was een van de grootste fondkampioenen die de Nederlandse duivensport heeft gekend. Tot zijn grootste wapenfeiten behoorde een nationale zege van Bordeaux en de nationale triomf van de combinatievluchten St. Vincent en Wenen.

Lees meer