Seizoen 2020

Update 17 augustus 2020

De voorbereiding

Dit voorjaar hadden wij de verwachting dat er door het Corona virus een grote streep door het seizoen zou gaan. Wij hoopten nog wel de duiven te kunnen africhten, maar de ZLU vluchten waren in onze beleving ver weg. Om deze reden hebben we, anders dan voorgaande jaren, de duiven na koppeling bij elkaar gelaten en dus niet een periode op weduwschap gebracht. Resultaat was een snellere pennenrui en veel duiven die begin augustus al 5 pennen hadden gegooid. Geen ideale situatie maar dit hoopten wij te ondervangen door alle duiven te spelen op jongen van een dikke week.

Om zaken simpel en overzichtelijk te houden hebben we er voor gekozen alleen Barcelona en Perpignan te spelen. Dus niet het hele ZLU programma zoals gebruikelijk. De 3-jarigen en ouder naar Barcelona en alle 2-jarigen naar Perpignan. De duiven waren voor inkorving in orde, vlogen goed en we hadden er zeker vertrouwen in.

Barcelona

Hier zijn we tevreden over. Met 10 duiven mee 6 in de prijzen waarvan 3 binnen de eerste 200. Wat ons al jaren opvalt is dat onze beste Barcelona vliegers bijna allen nazaten zijn van “het kleintje”, een van onze beste vliegers ooit. Helemaal de oude lijn van onze opa en vader (Delbar), aangevuld met wat Kuypers en Schellekens bloed. Zo is “Petje” (18e nat. Barcelona in 2017) een kleinzoon en waren dit jaar 3 van de eerste 5 duiven eveneens kleinkinderen. Een topkoppel de laatste jaren in geweest “zoon kleintje” x “donkere Brugemann” (zie rubriek stamduiven). Zo komt onze “Sterke” hieruit, dit jaar voor de 4e keer raak op Barcelona (222e, 239e, 340e en 571e nat.). Broerlief was dit jaar onze 2e duif. Wat heel leuk is, is dat Piet Eeuwes dit jaar de 12e nat. Perpignan wint met een duif die uit een volle zus van “De Sterke” komt.

Perpignan

Niet al te best. Met 26 2-jarigen mee, slechts een enkele vroege duif (79e nat) en slechts 6 duiven in de nationale uitslag. Een heel klein excuusje is dat we aan de oostkant niet al te gunstig zaten, zo pakken we er in de Fondclub BWRC toch nog 11. Jammer, we hadden op meer gehoopt. We hebben wel volop vertrouwen in de duiven die op tijd waren, een mooie groepje dat volgend jaar het programma Pau, Marseille en evt. Perpignan mag gaan doen.

Een raar verhaal

Op de ZLU side lazen we het reisverslag over Perpignan (dat later Rieux-Minervois werd). Bij de lossing bleken 2 duiven gewond. Deze zijn opgepakt en zitten inmiddels weer bij de eigenaren in Nederland. Wat schetst onze verbazing als we vorige week een bericht krijgen dat 2 van onze Perpignan duiven zijn opgevangen in Rieux-Minervois. Beiden gewond en niet in staat om te vliegen. Dat moet bij de lossing zijn gebeurd. Als er vergelijkbare gevallen zijn, horen wij ze graag.

Stambomen

Om een goed beeld te geven van onze betere vliegers, hieronder de stambomen van de eerste 5 duiven van Barcelona en de eerste duif van Perpignan.

barcelona1barcelona2barcelona3barcelona4barcelona5perpignan1