Artikelen van de drie generaties

Artikelen Bernard Burgers Sr.

article_thumb

Neerlands Postduiven Orgaan 1978 (In memoriam Bernard Burgers)

Op 23 augustus is in Nijmegen overleden de bekende duivenvriend B. Burgers. Hiermee is een eind gekomen aan een geweldige duiven-loopbaan van meer dan zestig jaren. Een duiven-loopbaan, die gekenmerkt was door een geweldige liefde voor de duivensport en voor het fondspel in het bijzonder.

Lees meer
article_thumb

Neerlands Postduiven Orgaan 1963

Dhr. B. Burgers uit Heesch bij Nijmegen is, zonder de anderen te kort te doen, de bekendste van het kwartet overwinnaars van St. Vincent en Wenen. Een man die zijn hart verpand heeft aan de duiven en ook wel de voornaamste reden dat hij op de zo'n fondvluchten belangrijke rol speelt.

Lees meer
article_thumb

Duivengazet 1960 (Bij B. en Th. Burgers te Hees-Nijmegen)

De naam Burgers heeft in de Nederlandse postduivenwereld een zeer bekende klank. Ook ik was vaak in de uitslagen van grote nationale konkoursen deze naam tegengekomen. Toen ik einde november de grote tentoonstelling van "de tentoonstellingsclub De Postduif" te Rotterdam bezocht, maakte ik daar kennis met deze zeer sympathieke duivenliefhebber.

Lees meer
article_thumb

Neerlands Postduiven Orgaan 1960 (Een der allerbeste)

Een kampioenschap en een kampioenschap is twee, waarmee ik maar zeggen wil dat het hemelsbreed verschil maakt onder welke concurrentie een bepaald kampioenschap wordt gevlogen. Dat heeft nog niet altijd met het aantal leden te maken, doch ongetwijfeld wel met het aantal goede hokken, waartegen met moet optrekken.

Lees meer