Barcelona 2016

update 5 juli 2016

Na een goede Agen (’s-avonds 4 door en 6 van de 10 duiven in de prijzen) konden we ons dit weekend opmaken voor de klassieker der klassiekers, Barcelona. De lossing werd één dag uitgesteld waardoor het klokken op deze vlucht gecombineerd werd met de 22e verjaardag van Carolien, de oudste dochter van Theo en Conny. We hadden dus toeschouwers van buiten de duivenwereld. Feestvierders die allerlei intelligente vragen stelden. Jullie hebben toch wel EPO toegediend ? En vliegen jullie duiven in teamverband ? Wie is jullie kopman (in dit geval kopvrouw) en willen de knechten wel werken voor de kopman ?

Enfin, het mocht de pret niet drukken. Het zonnetje scheen, het publiek was vrolijk, het gebak smaakte goed en de drank was als vanouds. Het enige wat voor Theo en mij nog ontbrak was een goede uitslag op Barcelona, een niet onbelangrijk detail. Naarmate de tijd verstreek en duidelijk werd dat het concours niet snel zou gaan verlopen, nam het vertrouwen toch wel toe. Met 6 ervaren (weduw)duivinnen mee, moesten we in ieder geval serieus meedoen.

En daar is ze dan, Even na half 4, de eerstgetekende. Een 5-jarige duivin die eerder een kopprijs pakte op Narbonne en vorig jaar op Barcelona ook onze eerste duif was (toen gewond). Een exponent van de oude lijn (Delbar / gebr.Kuijpers) en dochter van “Het Kleintje”. “Het Kleintje” (van 2004) won in haar tijd 10 prijzen op de overnachtfond, waarbij topnoteringen op St. Vincent (45 nat.) en Barcelona (100 nat.) en 3x op rij 1:10 op Barcelona.

Om 20.00 uur arriveert onze tweede getekende, een 6-jarige duivin en dochter van onze allerbeste kweker van dit moment “De Oude Blauwe” (Delbar / gebr. Kuijpers). Deze duivin vloog eerder kop op Marseille, en pakte 1:10 prijzen op (wederom) Marseille en Perpignan. Vorig jaar kwam ze enige dagen na sluiting van het concours zwaar gewond thuis van Barcelona. Ze heeft ons vertrouwen niet beschaamd.

Maandagochtend volgen om 6.40 uur en 7.50 uur nog 2 zusjes. Deze duivinnen zijn nauw verwant aan onze beste duivin in de periode 2011 – 2014, “De 66”. Immers deze 2 duivinnen komen uit een koppeling van opa 66 x moeder 66. Wederom Delbar / gebr. Kuijpers.

We kunnen tevreden zijn met het resultaat. Vier van de 6 duiven in de prijzen en de eerstgetekende de 184e nationaal. We hadden graag nog wat vroeger in de uitslag gestaan, maar dit is oké. Na een slechte start (St. Vincent, Pau) waren Agen en Barcelona stukken beter. Dit geeft vertrouwen voor de komende vluchten.

Wordt vervolgd.