Perpignan 2016

update 1 augustus 2016
Met 16 duiven mee op Perpigan, hoopten we op een mooi sluitstuk van het seizoen. En dat werd het !

Nationaal pakken we de 58e (’s-avonds om 22.36 uur), de 67e en 136e en nog eens 3 duiven niet ver daarachter (de exacte noteringen zijn bij dit schrijven nog niet bekend). Met 7 duiven in de prijzen mogen we meer dan tevreden zijn.

Vrijdagavond, de 81e verjaardag van onze moeder wordt traditiegetrouw opgeluisterd met een barbecue. Onder het genot van een drankje en een spiesje houden houden Theo en ik (onopvallend) de meldingen via PIPA en de ZLU-site in de gaten. Even na negenen achten we de tijd rijp om te vertrekken. We kunnen geen risico nemen. Wat zou het mooi zijn om ’s-avonds nog een duif te pakken !

Om 22.05 uur (begin neutralisatietijd) besluit ondergetekende om nog een uurtje te blijven hangen. Je weet maar nooit en we hebben het eerder meegemaakt. En dan, om 22.35 uur zie ik mijn broer een onverwachte beweging met zijn hoofd maken. Theo’s haviksogen hebben het goed gezien. “Te groot voor een vleermuis”, zegt hij nog. Een 2-jarige weduwduivin meldt zich in het donker (58e nat). Een duivin die zich op Agen ook al had laten zien (’s-avonds om 22.15 uur).

Zaterdag ochtend om 5.41 uur meldt onze eerstgetekende zich. “De 10″ is de absolute topper van ons hok. Vorig jaar de 7e nationaal op Narbonne. En dit jaar op Agen ’s-avonds om 22.35 uur door, gevolgd door een 101e nationaal op Marseille en en dan nu de 67e nationaal op Perpignan. Hiermee is hij duifkampioen van Fiante. Wat een fenomeen ! En dan te bedenken dat op de zondag voor inkorving, bij het loslaten van de weduwnaars, deze crack 4 volle uren (!!!) wegblijft alvorens terug te keren op zijn hok. Wat hebben we in de rats gezeten.

Om 6.19 uur volgt nummer 3 (136e nat). Een weduwduivin die eerder al 2 knappe prijzen won op Agen.

Onze eerste 3 duiven van Perpignan zijn nauw verwant aan elkaar en stammen allen af van één van onze beste kweekduivinnen van dit moment, “Het Sproetje”. Nummer 1 en 3 zijn dochters, terwijl nummer 2 (“De 10″) een kleinzoon is. “Het Sproetje” (van 2009) op haar beurt is een dochter van onze beste kweekdoffer “De Oude Blauwe” (zoon Stamdoffer), gekoppeld aan “Het Kleintje” (supervlieger). De bloedlijnen van “Het Sproetje” gaan voor 60% terug naar de Delbar-duiven van onze opa, en voor 40% naar de duiven van de gebr. Kuijpers.

De afgelopen jaren hebben we “Het Sproetje” steeds gekruist met andere lijnen. De praktijk leert dat dit de beste resultaten geeft. Zo is onze 1e duif een kruising met een duif van Jan Peters en voert “De 10″ voor 25% de bloedlijnen van de gebr. Brugemann duiven.

Hieronder ziet u foto’s van achtereenvolgens “Het Sproetje” en haar 3 nazaten. “De Vleermuis”, “De 10″ en “Rappe Bets”.

 

sproetjevleermuis

 

 

De 10rappe bets

Wordt vervolgd.