Site live!

22 mei 2015

De site is in de lucht ! Er moeten nog enkele rubrieken gevuld worden, maar de start is gemaakt.

Met dank aan Dion Pieters (vriend van Carolien, de dochter van Theo) en Remco Abalain, zijn compagnon bij Ambit-Design die zo goed zijn geweest de site op te zetten. Zij hebben daar oneindig meer verstand van dan Dion’s “schoonvader” en “oom”. Wij hebben weer verstand van andere dingen, hopen we.

Nu naar de duiven. We zijn het seizoen ingegaan zonder onze twee toppers van de afgelopen jaren. Onze “Perpignan-duivin” ging vorig jaar als enige duif verloren op juist Perpignan. Hoe wrang kan het zijn, maar het hoort bij de sport.

Onze topper “De 66” hebben we ingehouden voor de kweek. Deze duivin is van 2008 en vloog kopprijzen op Cahors, Narbonne, Barcelona en Perpignan.

Een goed hok duiven mag echter niet afhankelijk zijn van een of twee toppers. Er komt een jongere garde aan die nauw verwant is aan “De Perpignan Duivin” en “De 66” waarop onze hoop is gevestigd. Een aantal van hen heeft zich ook al nadrukkelijk gemeld op de laatste vluchten van 2014.

Het gros van onze duiven van 3 jaar of ouder verdelen we over twee ploegen: Pau/Marseille en Barcelona/Perpignan. Hierop ligt onze focus. De 2-jarige duiven verdelen we over de andere vluchten (NPO en ZLU). De jaarlingen vliegen twee dagfond vluchten om tot slot (maar geen noodzaak) nog een overnachting te doen. Alle duiven worden op nest gespeeld, waarbij onze voorkeur uitgaat naar een neststand van 8 tot 16 dagen broeden.

We hebben de duiven dit jaar eerst vier maal zelf afgericht (tot 100 km) en daarna zijn ze drie maal met het concours mee geweest. So far, so good.

Dit weekend weer in de mand en volgende week een midfondvlucht. Daarna is het een kwestie van ritme houden en vorm krijgen. In het algemeen geldt voor onze duiven (hok op NNO) dat de start niet overweldigend is, maar dat de duiven zich gedurende het seizoen sterk kunnen verbeteren. Binnenkort meer.