update 19 juli 2015

Update 19 juli 2015

Het is zondag 19 juli en we zijn over de helft van het seizoen. We kenden een moeizame start: streptokokken op de luchtwegen. Waarschijnlijk in de mand opgelopen omdat eerst alleen de doffers getroffen werden. Na raadpleging van dierenarts Nanne Wolff hebben we alle duiven behandeld tegen deze bacterie en hebben pas op de plaats gemaakt. Dit betekende geen St. Vincent en geen Pau.

De duiven herstelden goed en we zijn de duiven weer gaan africhten om daarna op Bordeaux weer aan te haken. Inmiddels hebben we Bordeaux ZLU, Barcelona ZLU en St. Vincent ZLU er op zitten. Niet slecht, maar we hadden op meer gehoopt. Misschien ijdele hoop omdat de duiven van ver moesten komen na de streptokokken en top prestaties dan moeilijk worden. In de Fondunie 2000 op Bordeaux toch 8 van de 12 in de prijzen en op Barcelona 3 mooie duiven op de zaterdag (8 mee). Nauwelijks verliezen maar vroege duiven draaien lukt nu (nog) niet. In onze regio zijn het met name Ton Willems en Bas Weijers die met mooie series en vroege prijzen op de ZLU vluchten de toon zetten.

Marseille ZLU hebben we overgeslagen. Normaliter spelen we hier de Pau duiven op maar die zijn pas later ingezet (op Bordeaux ZLU). Komende week Narbonne ZLU en de week daarna Perpignan ZLU en voor de jaarlingen Bergerac.

Op dit moment leggen we de laatste hand aan de site. En straks tijdens de barbecue bij Theo eens kijken of de duiven vorm pakken. We kennen een mooie historie op Narbonne en Perpignan en zetten in op een mooi slot akkoord.