update 21 mei 2018

update 21 mei 2018

 

5 januari 2018

Op 5 januari van dit jaar overleed onze moeder na een ziekbed van ruim 3 maanden. En op 6 januari was de prijsuitreiking van de ZLU kampioenschappen waar wij zouden worden gehuldigd als winnaar van de Nationale Marathon 2017. Wat moesten we doen ? Uiteindelijk hebben we afgezien van het diner en is Theo met zijn vrouw Conny wel naar de prijsuitreiking geweest. Dat is een goed besluit geweest dat zeker door mam zou zijn gesteund.

Zoals gezegd, na de succesvolle (duiven)zomer heeft ons leven in het teken gestaan van het begeleiden van mam in haar laatste fase. We zijn heel blij dat mam haar laatste maanden thuis heeft kunnen doorbrengen. Hoewel elke dag zwakker, hebben we nog hele mooie momenten met elkaar gehad. Daar zijn we dankbaar voor.

 

De duiven

En nu naar de duiven. We zitten er weer midden in. We zijn wat laat aangehaakt maar dat is ons niet slecht bevallen. De 3-jarigen en ouder hebben we direct op 220 km gezet en dat ging prima. Inmiddels heeft deze groep 3 vluchten gehad en alle favorieten zitten nog op het hok; afkloppen ! De jaarlingen en 2-jarigen hebben we eerst zelf een aantal keren opgeleerd. Daarna 4 x mee op de vlucht in 2 weken (woe, za, woe, za). Wel wat verliezen bij de jaarlingen, maar dat is voor ons geen verrassing. Als jong zijn deze niet verder geweest dan Tilburg. Daarna werd onze moeder ziek en zijn we er mee gestopt.

Dit weekend gaat alles op (dubbel) weduwschap en wordt het regime strakker. We hebben in feite 4 ploegen, die we grofweg als volgt kunnen indelen:

  1. 4-jarigen en ouder vliegen Barcelona en evt Perpignan (o.m. de 10, Petje en Vleermuis)
  2. 3-jarigen vliegen Pau, Marseille en evt. Perpignan (o.m. de 51 en zusje 1 en zusje 2)
  3. 2-jarigen vliegen Bordeaux en Narbonne (we laten ons verrassen)
  4. jaarlingen vliegen 3 dagfondvluchten en evt. Cahors of Bergerac (als ze maar goed naar huis komen)

Dit is overigens geen harde indeling. Wellicht spelen we een aantal 3-jarigen op Barcelona en er zullen ook 2-jarigen naar Perpignan gaan.

 

De site

Gisteren is Dion Pieters (vriend van dochter Theo), het brein achter onze site, bezig geweest om de rubriek “stamduiven” te actualiseren. Wij vinden het resultaat prima. Het geeft een goed overzicht van onze kolonie waarbij we de stamduiven en onze beste kweek- en vliegduiven (van dit moment) aan  u voorstellen. Bijna alle duiven die de laatste jaren goed presteren, zijn nauw verwant aan de 3 stamduiven. Waarbij aangetekend dat de kruisingen met duiven van Jan Peters zeer succesvol zijn.

Hieronder ziet u afbeeldingen van de 3 stamduiven. “De oude bonte” (stamduif 1) is vader van de 2 volle broers van 2003 (ringen van 2001)  “De jonge bonte” en “De blauwe kweker”. Deze 2 oudjes bevruchten nog steeds. De duiven gaan voor 75% terug naar de duiven van onze opa, Bernard Burgers uit Hees, en voor 25% naar duiven van de gebr. Kuipers uit hun glorietijd, de jaren ’80.

 

 

stamduif 1

 

de-jonge-bontede-blauwe-kweker

 

Wordt vervolgd