update 17 juli 2018

We zijn halverwege

Met Pau, Bordeaux en Barcelona achter de kiezen zijn we halverwege het seizoen. Voor ons volgen nog Marseille, Narbonne en Perpignan en voor de jaarlingen Cahors of Bergerac.

Na het spektakelseizoen 2017 staan we weer met beide benen op de grond. Pau en Bordeaux gingen redelijk maar geen kopprijzen. Barcelona was al beter maar daar verliezen we onze 2 eersten van de lijst (zie verder). Wel diverse nieuwelingen, waarvan we hopen dat dit een vervolg krijgt.

 

Pau: De eerste duif op Pau (288e nat) is een 3-jarige weduwnaar die van zijn enige overnachting vorig jaar flink gewond terugkwam. Vader is van het oude soort (zoon “66”), moeder overwegend Brugemann. Als nummer 2  (404e nat) meldt zich “zusje 2″, een van de betere duiven vorig jaar. Echter flink gewond, waardoor we deze op Marseille niet kunnen inzetten. Als 3e duif volgt onze sterduivin “De 51″ (vorig jaar 6e asduif ZLU), eveneens gewond. We raken “zusje 1″ kwijt (vorig jaar op Bordeaux en Narbonne ‘s avonds door).

Bordeaux: Hierop spelen we gewoonte getrouw onze 2-jarige duiven. Voorop 2 broertjes (401e en 573e nat). Vader wederom een zoon van “De 66″, moeder een ingeteelde duivin naar het soort van Jan Peters. De duiven komen verder zeer vlot naar huis en dat geeft vertrouwen.

Barcelona: Met 8 duiven mee de 218e, 239e en 834e nationaal. In Fiante 5 van de 8. Niet slecht maar we hadden gehoopt op meer. Als eerste duif meldt zich de 4-jarige “Nachtvlieger”. Met Barcelona erbij behaalt deze doffer zijn 6e prijs op 6x zetten. Overwegend oude soort met 25% Brugemann, een stabiele doffer die alleen maar beter lijkt te worden. Nummer 2 komt uit een zoon van “Het Kleintje” x “Brugemann-duivin”. En nummer 3 is “De 10″, de sterdoffer van het hok (oude soort met 25% Brugemann).

De 2 eersten van de lijst, “De Vleermuis” en “Petje”, zijn tot op heden nog niet teruggekeerd. Dit is voor ons een groot verlies. We zijn nu 3 duiven kwijtgeraakt van de 6 duiven die vorig jaar het verschil maakten. En van de overige 3 zijn er 2 gewond (die op enig moment wel weer inzetbaar zijn). Een goed hok moet dit echter kunnen opvangen en we hebben ook volop vertrouwen in onze kolonie. Maar blij zijn we er niet mee.

Een bijzondere duif: De 2e duif van Barcelona (kleinzoon kleintje) is een bijzonder duif. Na de 222e nat. Barcelona in 2017 nu de 239e nat. Twee loodzware vluchten. Deze 5-jarige doffer is beresterk. Op alle overige ZLU vluchten waarop ingezet, komt hij niet verder dan wat staartprijzen. En ik denk dat als Barcelona makkelijker was geweest, hij verderop in de uitslag had gestaan. In tegenstelling tot de meeste duiven van ons, heeft deze weduwnaar totaal geen snelheid. Een pure specialist voor Barcelona, die er bij thuiskomst ook steeds het beste uitziet.

Hieronder ziet u de vader en moeder.

 

bonte-k18donkere-brugemann

 

Het vervolg: Op Marseille 3 duiven ingekorfd met op 1 “De 51″. Na een staartprijs op Pau (gewond) hopen we op een nieuw huzarenstukje van deze duivin. Op 2 onze eerste duif van Pau. Na Marseille volgt Narbonne met de Bordeaux-ploeg plus evt “zusje 2″ (indien voldoende hersteld). En wat op Perpignan meegaat beslissen we later.

Wordt vervolgd