update 23 juni 2016

Treurige start van het seizoen
Afgelopen weekend de openingsklassiekers St Vincent en Pau. Dat viel flink tegen.

In de regel starten wij altijd wel stroef en verbetert het daarna, maar dit was ronduit teleurstellend. Van St. Vincent mochten we niet al te veel verwachen met 5 nieuwelingen, maar op Pau hadden we op veel meer gehoopt met 6 leuke duiven mee, met onze “95” als eerstgetekende.

Dan de harde feiten. Op Pau vliegen we er rats onderdoor. Net na de prijzen komt de broer van de “95” met in zijn kielzog de “95” zelf. Hopelijk zijn ze nu goed ingevlogen voor een mooi vervolg op Marseille.
Op St. Vincent draaien we “Het Spook” net buiten de eerste 100 nationaal, enkele uren later gevolgd door 2 duivinnen net naast de prijzen.

“Het Spook”
Over onze eerste duif van St. Vincent kunnen we een mooi verhaal vertellen. Deze doffer is bijna helemaal wit en voert voor 75% de bloedlijnen van onze oude stam (Delbar / gebr. Kuijpers); de overige 25% komt van een duif van Jan Peters.

Als jong hebben we deze doffer verspeeld op een africhting Maastricht in september 2013. Vlak voor het seizoen 2014 meldt “Het Spook” zich weer. Je kon aan hem zien dat hij gezworven had. Omdat we nog enkele doffers tekort kwamen, hebben we hem een plaatsje gegund op ons vlieghok. In 2014 toch maar weer afgericht op de navlucht. Om dat in 2015 een vervolg te geven met als sluitstuk Bergerac. Hierop vliegt “Het Spook” prijs.

Dit jaar begint het niet best met “Het Spook”. Op een vluchtje van 300 km arriveert hij pas 2 dagen later op het hok. Op de vlucht Melun maakt “Het Spook” er nog een overnachting van. En in het weekend voorafgaand aan de inkorving voor St. Vincent blijft hij op de zaterdag een uurtje op 5 weg. Waarschijnlijk meegetrokken met een lossing. Toch leuk dat hij ons “vertrouwen “ nu terugbetaalt.

“Het Spook”redt ons weekend nog enigszins. We zijn hem dankbaar.

foto Spook

En nu het vervolg
Op de maandag na Pau hebben we toch even stilgestaan bij het vervolg. Zo’n slechte start. Waar ligt dat aan ? Gezondheid, vorm, kwaliteit ? En wat betekent dit voor Bordeaux en Barcelona ? We besluiten om gewoon door te gaan. De duiven zijn in orde en lijken te verbeteren. Met name de doffers beginnen nu als echte weduwnaars te vliegen.

Op Bordeaux zijn er 10 de mand in gegaan, met op één “De 10”. Deze doffer vloog vorg jaar de 7e nationaal op Narbonne.

Wordt vervolgd.