21e ZLU Perpignan

update 6 augustus 2019

We hebben er dit seizoen lang op moeten wachten maar op Perpignan was het raak. Met 7 duiven mee de 21e en 119e nationaal en In FIANTE 4 prijzen. We zijn blij met de kopprijs van “De 80″, een 3-jarige doffer die nu 6x op de overnacht is gespeeld en nog nooit gemist heeft. Dit jaar begon hij wat stroef op Pau (607e), op Marseille was het al beter (172e) en nu op Perpignan aan de kop (21e). Wat het extra leuk maakt is dat de duivin van “De 80″ ook nog de 119e nationaal speelt. Dit koppel kregen we na Marseille weer op nest om daarna op een jong van 12 dagen op Perpignan te worden ingekorfd.

Eerlijkheidshalve hadden we vooraf niet al te veel vertrouwen. Pau matig, Bordeaux en Barcelona redelijk, Marseille goed maar Narbonne uitgesproken slecht. Met 4 Barcelona-duiven en 3 Marseille-duiven mee toch wel en mooie ploeg maar Narbonne bracht ons aan het twijfelen. Daarbij komt dat het onze ervaring is dat de combinatie Barcelona / Perpignan voor ons vaak niet goed uitvalt. Hoe goed de Barcelona-duiven de afgelopen 5 jaar ook presteerden, ze werden op Perpignan steevast verslagen door duiven die eerder Marseille speelden. Met dit in het achterhoofd hadden we niet veel tijd nodig om “De 80″ en zijn duivin, die op Marseille beiden ‘s avonds door waren, bovenaan de lijst te zetten.

Zondag ochtend, na de 4e kop koffie en inmiddels 25 duiven in het land, gebeurt het dan toch. Om 9.50 uur valt “De 80″ op de plank, volgens PIPA (ZLU site werkt niet) op dat moment de 10e nationaal, uiteindelijk wordt het de 21e. In het vorige verslag meldde ik al dat de vader van “De 80″ een representant is van onze oude lijnen (“Blauwe kweker” x “De 66″, zie ook rubriek Stamduiven). De moeder hebben we gekweekt uit 2 duiven van Jan Peters (zoon x moeder). Onze tweede duif, “kleine Krijn”, komt van Krijn van de Berg (via een ruil), overwegend lijnen via Cees van der Laan.

Hieronder treft u een foto van “De 80″ (rechts) en “Kleine Krijn”

80-en-krijn

 

Wordt vervolgd