update 25 juli 2019

Heet

Het is heet. Met een temperatuur tegen de 40 gr. moet je het tempo toch enigszins aanpassen. Dat doe ik dan ook. Na het trekken van een paar baantjes in een plaatselijk grindgat nu een stukje schrijven voor de site. Met op de achtergrond de geluiden van de de Tour de France (“Pinot stapt af !!!”). De buren komen net thuis van een weekje vakantie in midden-Frankrijk en die vinden het hier nog wel meevallen met de hitte. Daar was het 43 gr.

De duiven hebben er wat minder moeite mee. Ze zijn er dan ook beter tegen bestand dan wij. Maar ik ben wel benieuwd hoe onze jaarlingen dit weekend thuiskomen van Orange (vanmorgen om 7.10 uur gelost). Narbonne is uitgesteld vanwege veel regen en onweer op de vliegroute en heeft eenzelfde vliegroute als Orange !? We zullen zien.

Terugblik Marseille

Voor ons goed verlopen met in FIANTE (296 duiven) de prijzen 12, 13, 20 en 21. Met 8 duiven mee zijn we dik tevreden, zeker omdat we ‘s avonds 3 duiven door hadden. Na een moeizame eerste helft van het seizoen met goede percentages, nauwelijks verliezen maar geen kopprijzen, een flinke verbetering. En dit geeft weer vertrouwen voor Narbonne en Perpignan.

Als eerste duif arriveert om 21.31 uur “De 80″, deze doffer is voor de vijfde keer op rij (van 5 x zetten) onze eerste duif. Een kruising van onze oude lijnen met een duif die we hebben gekweekt uit 2 duiven van Jan Peters. Als tweede arriveert om 21.49 uur de duivin van de “80”, genaamd “kleine Krijn”. Deze duivin heeft Theo via de jaarlijkse ruil binnen de “Nederlandsche Flying Club” verkregen van Krijn van de Berg. Een duivin met in haar stamboom overwegend duiven van Cees van de Laan. Als derde arriveert om 22.20 uur een volle broer van “De Sterke”, onze Barcelona crack waarvan we denken dat hij zich binnen de top 10 nestelt als asduif Barcelona over de afgelopen 3 jaar. De eerste 2 van Marseille zijn weer op nest gekropen en zitten nu op een jong. Waarschijnlijk mogen ze nu ook nog naar Perpignan.

Zo, nu een kop thee zetten en me weer verdiepen in de Tour. Ze hebben het nu over de tocht van Hannibal over de Pyreneeën en de Alpen. Mijn gedachten dwalen af naar onze duiven die hopelijk vergelijkbare huzarenstukjes gaan uithalen. Ik denk dat Bernal de Tour gaat winnen, met Thomas op 2 en Kruijswijk op 3.  Zeer spannend maar geef mij maar een paar kopduiven op de klassiekers Narbonne en Perpignan.

Wordt vervolgd