De zusjes

Update 31 juli 2017

De zusjes

Het blijft goed gaan. Op Narbonne krijgen we ’s avonds twee duiven door (nestzusjes) die goed zijn voor de 103e en 181e nationaal. Deze weduwduivinnen zijn dochters van “De 50”. Deze kweekduivin was in haar tijd een van onze betere vliegers en is nauw verwant aan onze topduivin “De 66”. “De 50” komt uit de vader van de vader van “De 66” x de moeder van de moeder van “De 66”. Bent u er nog ? Wederom ons oude soort (Delbar / gebr. Kuijpers). De vader van de zusjes komt van Jan Peters, Bemmel. De kruisingen van onze oude stam met duiven van Jan bevallen ons steeds beter.

Hieronder ziet u “zusje 1″ en “zusje 2″ afgebeeld.

unnamedbd1mh1feunnamedbj4soc28

En nu Perpignan

Komend weekend met onze eerste 4 duiven van Barcelona naar Perpignan, aangevuld met de eerste 3 duiven van Marseille. Een mooie ploeg. Met als eerste getekende onze grote ster “De 10” en als tweede getekende “De 51” (dit jaar 45e nat Bordeaux en 76e nat Marseille). Dat het spannend gaat worden is zeker. Bij Marathon Noord (ochtendlossing) staan we na Barcelona en Marseille 1e in de tussenstand. Voor dit klassement telt alleen de vroegste prijs van je 1e of 2e getekende duif. Wat zou het mooi zijn als “De 10” of “De 51” nog een keer toeslaat. Maar ook als het nu wat minder mocht zijn, zullen we niet teleurgesteld zijn. Het seizoen kan al niet meer kapot. Nauwelijks verliezen en we hebben er verschillende toppers bij.

We zijn ook benieuwd naar de eindstand van de Nationale Marathon van de ZLU dat wordt vervlogen over de vluchten Bordeaux, Barcelona, Marseille en Narbonne. Ook voor dit klassement telt alleen de vroegste prijs van je 1e of 2e getekende duif. Onze klasseringen waren respectievelijk 45e, 106e,76e en 103e nationaal. We wachten in spanning af.

De jaarlingen sluiten af met Cahors. Hierop hoeven ze nu nog niet te presteren. Ervaring opdoen is voor ons in dit stadium het belangrijkste.

 

Wordt vervolgd.