Marseille 2017

“De 51” doet het opnieuw

Na een 45e nationaal Bordeaux vliegt “De 51” op Marseille de 76e nationaal. En ’s morgens nog twee 1 : 10 prijzen, waaronder “De Vleermuis” (vorig jaar 58e nat Perpignan). We kunnen niet anders dan tevreden zijn.

“De 51” was aanvankelijk voorbestemd voor Narbonne, net als alle overige 2-jarigen. Maar omdat deze weduwduivin zo ontzettend goed was, wilde Theo niet nog een week wachten. En Marseille is natuurlijk een echte klassieker. “De 51” ging daarom als 2e getekende (na “De Vleermuis”) de mand in. En om 21.35 uur is ze daar. Na Bordeaux opnieuw een topklassering.

“De 51” is een dochter van “De 66”, een topvlieger en inmiddels ook topkweker. Zo is zij ook de moeder van “Petje”, die dit jaar de 18e nationaal Barcelona won. De vader is een zoon van de “Super 36” van Jan Peters uit Bemmel, waarmee we in 2015 aan samenkweek hebben gedaan.

Hieronder ziet u een foto van “De 51”

de-51

Opa Burgers en zijn Delbar duiven

Het is opvallend hoeveel duiven wij ’s avonds doorkrijgen als dat mogelijk is. En het mooie is dat deze duiven ook een zware Barcelona aan kunnen (zie onze klasseringen op Barcelona dit jaar). Ik kan niet anders dan concluderen dat de basis hiervoor ligt in onze oude stam die door onze opa met zijn Delbar duiven is opgebouwd. In al onze vliegduiven zitten deze lijnen nog die de laatste jaren succesvol gekruist worden met duiven van Jan Peters en gebr. Brugemann.

Bernard Burgers sr was in zijn tijd een fenomeen en presteerde geweldig op de dagfondvluchten én op de overnachtvluchten. De stambomen van onze vliegduiven gaan terug tot de duiven van onze opa in de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw. De hele administratie hiervan hebben wij nog in ons bezit. U moet maar eens het verhaal op deze site lezen over onze opa (bij “Generaties”) en de oude reportages (bij “Artikelen”) uit die tijd bekijken. Wij profiteren daar op dit moment nog steeds van. Op het kweekhok zitten nog volop duiven van Delbar origine. Op het vlieghok zitten juist de kruisingen met andere lijnen. “De 10”, “Petje”, “De 777”, “De Vleermuis” en “De 51” zijn daar allen voorbeelden van.

Het vervolg

Komend weekend Narbonne met onze 2-jarigen en de week erop met onze Barcelona duiven naar Perpignan. We zien er naar uit. De jaarlingen hebben 3 dagfondvluchten gehad en sluiten af met Cahors.

Wordt vervolgd