update 12 juli 2019

Tussenstand na Pau, Bordeaux en Barcelona

Tot nu toe mag de conclusie zijn dat we niet opvallen. Een grijze muis die probeert mee te doen met de zware jongens maar het wil nog niet vlotten. De percentages zijn nog redelijk, de verliezen alleszins beperkt maar de kop kunnen we nog niet aantikken. De duiven zijn wel gezond, maar de echte vorm ontbreekt. Theo was vooraf ook niet bepaald “himmelhoch jauchzend”; dat heeft hij achteraf helaas goed gezien.

We gaan echter onverdroten door, want we hebben wel vertrouwen in (een deel van) onze duiven en het zal niet de eerste keer zijn dat na een stroeve start verbetering optreedt.

Pau

In FIANTE 4 van de 9 gezette duiven in de prijzen. Nationaal slechts 2 dus gewoon niet goed. We verliezen een enkele doffer, en van de overige 8 duiven vechten er straks 7 om lijfsbehoud op Marseille en/of Perpignan. Allen 3-jarigen die vorig jaar ook niet verder kwamen dan wat prijsjes op Bordeaux en Narbonne. Hopelijk zit hier nog een verrassing bij maar gemiddeld is de kwaliteit ondermaats. Onze eerste duif “De 80″ is wel een zekerheid. Deze doffer  is nu van 4x zetten voor de 4e keer onze eerste duif. Een 3-jarige doffer en een kruising van onze oude lijnen met een duif, gekweekt uit 2 duiven van Jan Peters. Bij ons een beproefde combinatie.  

Bordeaux 

Op een loodzware Bordeaux (ouden) hadden we 14 2-jarigen mee die nog geen overnachting hadden hadden. Hiervan vliegt 50% prijs. En verder 3 jaarlingen bij de eerste 240 nationaal. Geen cijfers waarvan je in vervoering raakt, maar dit is wel een groep waarmee we verder kunnen.

Barcelona

Onze clubgenoot Herman Laurensen wint de 4e nationaal. Prachtig resultaat en hulde. Daar doe je het allemaal voor. Wij pakken 2 op 4 (alles thuis) en onze eerste duif noteert een 340e nationaal. Wederom niet opzienbarend maar toch zijn we blij met deze prestatie. Immers, deze 6-jarige doffer won eerder nationaal een 222e (2017) en 239e (2018) op Barcelona. En hiermee netstelt “De sterke 07″ zich zeer waarschijnlijk binnen de eerste 10 asduiven Barcelona over 3 jaar. een beresterke duif waarvan gewoon opvalt hoe fit deze duif steeds weer thuiskomt. Een kruising van de oude lijnen met een duif van Brugemann origine, onze tweede beproefde combinatie.                                                                                                                                                                   

image1

Het vervolg

St. Vincent ZLU slaan we gewoontegetrouw over en we vliegen nog Marseille, Narbonne en Perpignan. De jaarlingen die geen Bordeaux vlogen, mogen naar Orange. Nog vier vluchten om ons druk te maken en wat potten te breken.

Wordt vervolgd.