update 3 april 2019

Update 3 april 2019

Beste lezer. Het heeft even geduurd, maar hier zijn we weer. De diverse rubrieken van de site zijn inmiddels bijgewerkt en vanaf nu komt er weer regelmatig een verslag van de ontwikkelingen op en rond ons duivenkot. Hier alvast de eerste tussenstand.           

Kwekers en vliegers zijn 23 maart gekoppeld en bijna alle duiven zitten inmiddels op eieren. De vliegers laten we 10 dagen broeden om ze vervolgens in te vliegen op weduwschap. Ergens eind mei koppelen we ze weer om de duiven op de gewenste neststanden te brengen voor de ZLU vluchten. 

De eieren van onze beste vliegers leggen we over bij de kwekers. Verder hebben we op ons kweekhok gekozen voor kruisingen van onze oude stam met duiven van Jan Peters en gebr. Brugemann. Versterking dit jaar komt van 2 duivinnen van gebr. Hagens. Deze duivinnen zitten heel dicht bij “Angelo” en Alejandro” die bij gebr. Hagens top vlogen op Barcelona en zich daarna ontwikkelden tot topkwekers. Deze 2 broertjes kwamen rechtstreeks van gebr. Brugemann.

Het mysterie van “De 10”   

Onze beste vlieger ooit is “De 10”. Deze krachtpatser vloog 7x prijs op ZLU vluchten waaronder de 7e, 67e, 101e, en 106e nationaal ZLU. Dit jaar mag hij weer naar Barcelona. Wat zo ontzettend jammer is, is de hopeloze bevruchting van “De 10”. In zijn beginjaren bevruchtte hij af en toe nog wel, maar toen was “De 10” nog geen ster, dus geen jongen voor ons. Als 3-jarige begon “De 10” te presteren maar tegelijkertijd bevruchtte hij geen enkel ei meer.

Totdat ………..  In de herfst van 2017 opeens 2 eieren bevrucht zijn?!

“Zal wel van de buurman zijn”, dachten wij. Hoewel, één van de “zonen” leek wel verdacht veel op zijn “vader”, of toch “stiefvader”? Voor ons reden om een DNA test (via De Weerd) te laten uitvoeren. Wat blijkt, de kopie van “De 10” is inderdaad zijn zoon, de ander is van een van de buurmannen. Blijkbaar heeft “De 10” ergens nog iets in zich om voor nazaten te zorgen. Reden voor ons om (wederom via De Weerd) “De 10” een hormonenkuur toe te dienen. Over een paar dagen weten we of het heeft gewerkt. 

 

de-10

 

Alles vliegt weer       

Na een gedwongen rustpauze dankzij onze vrienden de slechtvalk en de havik, hebben onze duiven de eerste meters weer gemaakt. Op dag 1 meldt de slechtvalk zich zoals verwacht, maar nog geen verliezen. Die ene duif die we missen meldt zich de volgende dag weer. Daarna blijft het rustig; afkloppen!

We hebben zin in het nieuwe seizoen. Doen “De 10” en “De 51” het nog een keer? Welke duiven gaan ons dit jaar verrassen? Eén ding hebben we wel geleerd, niks is zeker. Maar leuk blijft het.

Wordt vervolgd