7e nat. Narbonne

update 27 juli 2015

7e Nationaal Narbonne !! En de eerste van de lijst net buiten de eerste 100 nationaal. We zijn er blij mee.

De ZLU vluchten Bordeaux, Barcelona en St. Vincent waren redelijk gegaan maar niet meer dan dat. Redelijke percentages maar geen kopprijzen. Onze hoop was gevestigd op Narbonne, en dat is geen ijdele hoop gebleken. Theo gaf al aan dat de duiven veel beter bij huis vlogen. En dat bij een ploeg die eerder op Bordeaux een hoog prijspercentage (67%) scoorde maar toen de echte vorm nog niet had, gaf ons moed. We filosofeerden vooraf al dat als diezelfde ploeg zich ten opzichte van Bordeaux met 10 – 20% verbetert, wij spekkoper zijn. Maar ja, filosofie van de koude grond en het moest eerst maar eens gebeuren.

Zondag ochtend in alle vroegte zitten we paraat. Kopje thee en onze ploeg nog eens doornemend. Als er één goed is, is het de 1e van de lijst zegt Theo. Deze 3-jarige duivin vloog al goede prijzen van Narbonne en Bordeaux en is een vol zusje van een aantal topvliegers in de afgelopen jaren (koppeling van onze oude Delbar-lijn x Brugemann).

En toen gebeurde het. Het was 12 minuten voor zessen en Theo ziet een duif. “Toch niet ….., ja toch wel ….., zal wel niet ….., of toch wel ?” De duif draait bij, steekt zijn vleugels in en duikt zelfverzekerd op de klep. Een nieuweling ! Een 3-jarige doffer (op 10 dagen broeden) die door omstandigheden als jaarling en 2-jarige geen overnachting heeft gehad. Dit jaar op Bordeaux kwam hij net buiten de prijzen. De duif voert voor 75% het bloed van onze oude Delbar-lijnen. Onze stamdoffer “De Oude Bonte” komt een aantal malen terug in de stamboom. Onze allerbeste vlieger in de jaren 2007 – 2011 “Het Kleintje” is de overgrootmoeder. De overige 25% is Brugemann (lijn Sander).

DSCN0841    7e nationaal Narbonne

foto 2e Narbonne   111e nationaal Narbonne

foto Teletekst

“Ik haal Conny uit bed”, zegt Theo. Die lag nog lekker op één oor maar had gezegd dat we haar moesten roepen, mochten we vroeg zitten. En met uiteindelijk een 7e nationaal, kun je van een vroege duif spreken. Conny wordt bijgepraat over de meldingen tot dat moment en over de afkomst van de duif (ja, ja, ze is enigszins op de hoogte). We schakelen over op de koffie en Conny belooft dat ze haar bedje niet opzoekt voordat nummer 2 op de klep valt.

En daar is ze. De eerst getekende om 7.20 uur (111e nationaal). Uiteindelijk 50% in de prijzen. We zijn er hartstikke blij mee en het geeft ook vertrouwen voor Perpignan. Na de moeizame start dit seizoen, lijken onze kansen ten goede te keren. Volgende week meer.